Ana Sayfa Üretim Üretim Basında Biz Ürün Bilgileri Tarifler İletişim
   

gullac tarifleri

Lorlu Güllaç
tarifi için tıklayınız

Tüm Tarifler

 
 
haber ve duyurular
25/04/2017
NTV SOKAĞIN EKONOMİSİ(GÜLLAÇ EKONOMİSİ) ...devamı
16/04/2012
Kültür Üniversitesi\'den çok anlamlı bir ödül ...devamı
07/10/2011
ANUGA 2011 ...devamı
  TÜRKÇE ENGLISH

Güllaç Tarifleri

Bademli Güllaç

Her zaman cevizli yemeye alıştığımız güllaç için değişik bir tarif.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 10 yaprak güllaç
  • 500 gram şeker
  • 100 gram file badem

Üstü için

  • 1/2 adet Nar
  • 25 gram Antep Fıstığı
Hazırlanışı
  1. Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
  2. Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır.
  3. Her katın arasına file badem serpilir.
  4. Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
  5. En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.
Notlar
  • Süt mutlaka ılık olmalı. Sıcak olursa yapraklar erir. Soğuk olursa hem şeker erimez, hem de yapraklar zor yumuşar, bekleme süresi uzar.
  • Eğer daha hızlı yapmak istiyorsanz. Sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın. Geri kalan sütü eklediğinizde şekerli sütü hızlıca ılıklaştırmış olursunuz.

 

Tüm tarifler
26/08/2010
Lorlu Güllaç ...devamı
12/06/2008
Klasik Güllaç ...devamı
26/05/2008
Bademli Güllaç ...devamı
Ana Sayfa | Hakkımızda | Üretim | Basında Biz | Ürün Bilgileri | Ramazan ve Güllaç | Güllaç Tarifleri | Haber ve Duyurular | İletişim | Anket
© Saffet Abdullah Güllaçları | Tüm Hakları Saklıdır. | designed by SM