Ana Sayfa Üretim Üretim Basında Biz Ürün Bilgileri Tarifler İletişim
   

gullac tarifleri

Lorlu Güllaç
tarifi için tıklayınız

Tüm Tarifler

 
 
haber ve duyurular
05/12/2017
Firma İçi İlk Yardım Eğitimi -Personel ve İşletme Hijyen Eğitimi ...devamı
05/12/2017
Sultanbeyli Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kariyer Günleri Etkinliği ...devamı
07/09/2017
Yüzyıllık Markalar Derneği üyeliğimiz başlamıştır. ...devamı
  TÜRKÇE ENGLISH

Güllaç Tarifleri

Bademli Güllaç

Her zaman cevizli yemeye alıştığımız güllaç için değişik bir tarif.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 10 yaprak güllaç
  • 500 gram şeker
  • 100 gram file badem

Üstü için

  • 1/2 adet Nar
  • 25 gram Antep Fıstığı
Hazırlanışı
  1. Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
  2. Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır.
  3. Her katın arasına file badem serpilir.
  4. Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
  5. En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.
Notlar
  • Süt mutlaka ılık olmalı. Sıcak olursa yapraklar erir. Soğuk olursa hem şeker erimez, hem de yapraklar zor yumuşar, bekleme süresi uzar.
  • Eğer daha hızlı yapmak istiyorsanz. Sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın. Geri kalan sütü eklediğinizde şekerli sütü hızlıca ılıklaştırmış olursunuz.

 

Tüm tarifler
26/08/2010
Lorlu Güllaç ...devamı
12/06/2008
Klasik Güllaç ...devamı
26/05/2008
Bademli Güllaç ...devamı
Ana Sayfa | Hakkımızda | Üretim | Basında Biz | Ürün Bilgileri | Ramazan ve Güllaç | Güllaç Tarifleri | Haber ve Duyurular | İletişim | Anket
© Saffet Abdullah Güllaçları | Tüm Hakları Saklıdır. | designed by SM