Ana Sayfa Üretim Üretim Basında Biz Ürün Bilgileri Tarifler İletişim
   

gullac tarifleri

Lorlu Güllaç
tarifi için tıklayınız

Tüm Tarifler

 
 
haber ve duyurular
14/06/2017
Saffet Abdullah Güllaç Yüzyıllık Markalar Derneği Dijital Platform lansmanına katıldı. ...devamı
14/06/2017
VODAFONE ALT YAPISI İLE GİTTİGİDİYOR ÜZERİNDEN ONLİNE SATIŞ SİTEMİZ YAYINA GİRMİŞTİR. ...devamı
25/04/2017
NTV SOKAĞIN EKONOMİSİ(GÜLLAÇ EKONOMİSİ) ...devamı
  TÜRKÇE ENGLISH

Güllaç Tarifleri

Lorlu Güllaç

Malzemeler:

1/2 paket (6 yaprak) güllaç

İçi (kesmik - lor):

2 kg süt
1,5 limonun suyu
2,5 yemek kaşığı şeker

Şerbeti:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su

Yapılışı:

1. Önce loru hazırlayın. Bunun için sütü kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra önceden sıkıp hazırladığınız limon suyunu içine dökün. Süt birkaç saniye sonra kesilmeye başlar. 2-3 dk kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Üstte bir peynir tabakası, altta sarımsı (yoğurt suyu gibi) bir su görülecektir. Bir tülbent (veya elek) yardımıyla bu suyu süzdürün. Üstte kalan tabaka lor peynirinizdir.

2. İyice suyu süzülen ve biraz ılıyan loru bir tabağa alıp içine 2,5 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Bu karışım güllacınızın içi olacak.

3. Güllacı hazırlayacağınız tezgah ya da masa üzerine (veya yere) bir sofra bezi serin. Bir yanınıza içine su doldurduğunuz geniş bir tepsi, bir yanınıza da güllacı hazırlayacağınız yuvarlak bir tepsi koyun. Güllaç yapraklarını bıçakla düzgünce ikiye kesin. Elde ettiğiniz 12 adet yaprağın birini tepsiye koyduğunuz suya daldırıp çıkarın, sofra bezinin üstüne serin. Yumuşaması için 1-2 dk bekleyin.

4. Yumuşayan yaprağı dikkatlice önünüze alın, kestiğiniz geniş ucuna 1 yemek kaşığı kadar lor serpin, yan uçlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın, uzun bir rulo elde edin. Ruloyu 3 parçaya kesip yuvarlak bir tepsiye yerleştirin.

5. Tüm güllaçları tepsiye bu şekilde sıralayın. Dikkat edeceğiniz tek nokta güllaç yapraklarını ıslattıktan sonra yeteri kadar bekletmek. Fazla bekletirseniz çok yumuşayacağı için parçalanabilir, az bekletirseniz de rulo yapacak kıvama gelmeyip kırılabilir. Bu nedenle birini rulo yapmadan önce bir sonrakini ıslatıp yumuşamaya bırakın.

6. Güllaç tepsinizi hazırladıktan sonra şerbetinizi kaynatın. Kaynar şerbeti tatlının üstüne bekletmeden dökün. Üzerini bir tepsiyle kapatarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarif www.sibelinkahvesi.blogspot.com 'dan alınmıştır.



 

Tüm tarifler
26/08/2010
Lorlu Güllaç ...devamı
12/06/2008
Klasik Güllaç ...devamı
26/05/2008
Bademli Güllaç ...devamı
Ana Sayfa | Hakkımızda | Üretim | Basında Biz | Ürün Bilgileri | Ramazan ve Güllaç | Güllaç Tarifleri | Haber ve Duyurular | İletişim | Anket
© Saffet Abdullah Güllaçları | Tüm Hakları Saklıdır. | designed by SM